Om oss

Petterssons Matservice startade 1991, som ett litet familjeföretag. Mellan grytor och kastruller arbetade Mimmi och Göran under förhoppningen av att det skulle bli ett arbete med hållbar framtid. Drömmen blev besannad och idag arbetar vi heltid med restaurangverksamheten. I restaurangen på gården har vi, genom åren, tagit emot slutna sällskap för lek, middag, julbord, bröllop och fest. Vi har med glädje arbetat fram den maten våra kunder önskat till studentskivan, bröllopet, firmafesten eller 50-årsbjudningen. Har man som kund hellre velat haft sin festligheter hemmavid, har vi givetvis kört ut maten till önskad adress.

Nu står familjeföretaget inför ett generationsskifte, då yngsta dottern Sara Norström har jobbat sig in i företaget, så föräldrarna kan njuta av ledig tid hela året.

Under hösten 2018 kommer Mimmi och Göran Pettersson att pensionera sig och Sara kommer att ta över rodret för Petterssons Matservice.

Min målsättning är att leverera Västmanlands bästa catering. Jag vill underlätta för dig som kund när du ska ha middag, fest, bröllop eller ett evenemang. Petterssons Matservice berömda julbord kommer att vara kvar och du som gäst kommer även i fortsättningen kunna avnjuta ett hemtrevligt och fantastisk julbord i det gamla stallet på Utvreta Gård.

Lite kuriosa om mig.

Mitt intresse för matlagning har jag fått från min mor, Mimmi Pettersson. Hon lät mig alltid vara med och röra i grytorna i köket och baka. Matintresse ledde mig till min utbildning på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan vid Örebros universitet. Efter studierna har jag hunnit med 5 säsonger på Brygghusets Krog i Fiskebäckskil på Västkusten. Arbetat med Joakim Lundblad på Yasuragi, Hasseludden. Där lärde jag mig konsten att laga Sushi, vilket senare ledde till en medverkan i Junior VM i Sushi, i Lyon, Frankrike.

Vidare har jag arbetat på olika restauranger i Stockholms innerstad, samt i skärgården. Innan jag valde att gå in i familjeföretaget Petterssons Matservice avverkade jag 4 år i konferensköket på Aros Congress Center i Västerås. Där lagade, serverade och leverade vi middagar till över 1000 gäster samtidigt.

Med mycket erfarenhet och många god minnen från Restaurangbranschen  landar jag nu hemma på gården Utvreta och ska med min egen prägel föra Petterssons Matservice vidare, men självklart bevara historien som gör företaget.

Jag hoppas att du vill vara med och skapa nya minnen och fantastiska matupplevelser med mig.

Med hopp om att få dig som gäst hos mig i framtiden,
Väl mött!
Sara Norström