Om oss

Petterssons Matservice är ett Cateringsföretag med egen Restauranglokal med kapacitet att ta emot ca 100 gäster. Verksamheten och Restaurangen är belägen 15 minuter utanför Västerås mot Eskilstuna. Petterssons Matservice drivs av Sara Norström sedan 2018. 

Sara som är dotter till grundarna Mimmi och Göran Pettersson, har absolut varit med från starten 1991 då man sett henne springa i lokalerna sen hon var en liten flicka.

Min målsättning är att leverera Västmanlands bästa catering. Jag vill underlätta för dig som kund när du ska ha middag, fest, bröllop eller ett evenemang. Vi kör givetvis ut maten till önskad adress och vill man samtidigt hyra med porslin och/eller kökspersonal går detta också att ordna.

Har ni beslutat att ni istället vill släppa allt och njuta fullt ut av sin fest, kan ni ha sitt evenemang hos oss i restauranglokalen på gården. Vi har fullständiga rättigheter och är öppna för alla möjliga fester. Jag anser inget omöjligt utan med våra olika idéer och lösningar, ska vi se till att anordna fester och middagar efter allas önskemål.

Enligt tradition dukar vi lagom till 1: advent varje år upp Petterssons Matservice berömda julbord. Så välkomna att även i fortsättningen komma och avnjuta ett hemtrevligt och fantastisk julbord i det gamla stallet på Utvreta Gård

Lite kuriosa om mig.

Mitt intresse för matlagning har jag fått från min mor, Mimmi Pettersson. Hon lät mig alltid vara med och röra i grytorna i köket och baka. Matintresse ledde mig till min utbildning på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan vid Örebros universitet. Efter studierna har jag hunnit med 5 säsonger på Brygghusets Krog i Fiskebäckskil på Västkusten. Arbetat med Joakim Lundblad på Yasuragi, Hasseludden. Där lärde jag mig konsten att laga Sushi, vilket senare ledde till en medverkan i Junior VM i Sushi, i Lyon, Frankrike.

Vidare har jag arbetat på olika restauranger i Stockholms innerstad, samt i skärgården. Innan jag valde att gå in i familjeföretaget Petterssons Matservice avverkade jag 4 år i konferensköket på Aros Congress Center i Västerås. Där lagade, serverade och leverade vi middagar till över 1000 gäster samtidigt.

Med mycket erfarenhet och många god minnen från Restaurangbranschen  landar jag nu hemma på gården Utvreta och ska med min egen prägel föra Petterssons Matservice vidare, men självklart bevara historien som gör företaget.

Jag hoppas att du vill vara med och skapa nya minnen och fantastiska matupplevelser med mig.

Med hopp om att få dig som gäst hos mig i framtiden,
Väl mött!
Sara Norström

Hur allt började..

Petterssons Matservice startade 1991, som ett litet familjeföretag. Mellan grytor och kastruller arbetade Mimmi och Göran, samtidigt som Göran drog runt ett lantbruk och Mimmi jobbade heltid som Kökschef inne på ABB i Västerås. Förhoppningen var att Matservicen skulle bli ett arbete med hållbar framtid för dem båda. 

Drömmen blev besannad och de arbetade heltid med restaurangverksamheten i 20 år. I restaurangen på gården har de genom åren, tagit emot slutna sällskap för lek, middag, julbord, bröllop och fest. De har med glädje arbetat fram den maten våra kunder önskat till studentskivan, bröllopet, firmafesten eller 50-årsbjudningen. Har man som kund hellre velat haft sin festligheter hemmavid, har vi givetvis kört ut maten till önskad adress.

Familjeföretaget har genomfört ett generationsskifte, då yngsta dottern Sara Norström har jobbat sig in i företaget, så föräldrarna kan njuta av ledig tid hela året.

Under hösten 2018 kunde Mimmi och Göran Pettersson pensionera sig och Sara tog över rodret för Petterssons Matservice.